Smaller Default Larger

Seznam dosud zodpovězených otázek, odpovědí a témat

Bachovy esence

1. Mohu při léčbě klasickou a postklasickou homeopatií užívat i Bachovy esence?

Bachovy květové esence nemohou léčbu klasickou a postklasickou homeopatií nahradit, ale dají se s tímto typem léčby kombinovat, a nemusíte se obávat, že byste si jimi nějak negativně průběh léčby klasickou a postklasickou homeopatí ovlivnila.


homeopati nelékaři

2. Mohou praktikovat klasickou a postklasickou homeopatii i homeopaté - nelékaři?

Homeopatii jako léčebnou metodu používají ve světě jak lékaři, tak i specializovaní homeopaté - nelékaři, kteří kromě náročného studia klasické a postklasické homeopatie absolvovali také studium základů medicínských znalostí a mají také splněný určený počet hodin homeopatické praxe. Více na straně o ECCH na mém webu www.klasickahomeopatie.cz, a dále na webu České komory klasické homeopatie, sdružující ve svých řadách jak homeopaty lékaře, tak právě i homeopaty nelékaře - www.homeopathy.cz

vyřešení emočních zranění a traumat z minulosti, práce na svém osudu

3. Na stránce o odlišnosti jednotlivých homeopatických směrů v ČR uvádíte, že pomocí klasické a postklasické homeopatie můžeme pracovat na svém vývoji, osudu, dokonce že si jejím prostřednictvím můžeme v sobě i nějak dozpracovat, doléčit svoji minulost. Ráda bych požádala o doplnění informace, co více si pod tímto mohu představit.

Ano, toto všechno je pravda. Celá problematika je ale natolik obsáhlá a složitá, že není v mých silách odpovědět Vám v této poradně do takové hloubky, jak by bylo k objasnění celé problematiky potřeba. Snad tedy jen ve zkratce: homeopatickými léky zasahujeme u pacienta dosud nevyřešená psychická témata, traumata z minulosti. Ta se mohou u pacienta projevovat buď na úrovni psychiky v podobě psychických problémů, nebo na úrovni fyzického těla, v podobě fyzických obtíží. Tyto bloky se po podání homeopatického léku v ideálním případě uvolňují, a v podobě homeopatického zhoršení odcházejí z psychiky i fyzického těla pryč. Tímto způsobem se zbavujeme zátěže z naší minulosti, a s o to větší lehkostí se můžeme pohybovat naší přítomností i budoucností. Doporučila bych Vám ale prostudovat si dostupnou literaturu o klasické a postklasické homeopatii na našem trhu, zejména knihu anglického homeopata Petera Chappella Homeopatická samoléčba. A také knihy německého lékaře a homeopata Thorwalda Dethlefsena Osud jako šance a Nemoc jako cesta, případně i knihy jeho kolegy Rudigera Dahlkeho Nemoc jako řeč duše a Nemoc jako symbol.

současná léčba homeopatickými a alopatickými léky

4. Lze při léčbě homeopatiky nadále užívat chemické léky bez toho, aby byl ovlivněn účinek homeopatik? Já to cítím tak, že každý z těchto léků působí v jiné úrovni (chemické ve fyzické, homeopatika v duchovní), proto se tam nemůžou "potkat".

Je to přesně jak píšete, homeopatické léky působí díky svému napotencování, naředění velmi vysoko v naší psychice, chemické léky v nás působí na fyzické úrovni, proto není problém procházet homeopatickou léčbou, i když pacient užívá alopatické léky, protože jimi nemůže být účinek homeopatických léků negativně ovlivněn, narušen.

štítná žláza - lékař navrhuje pouze operaci/odstranění

5. Od r.1995 se léčím se zrychlenou činností štítné žlázy. Ta léčba jako taková mě nikterak nezatěžuje, prostě beru léky a nemám problém. Ten ovšem nastává teď, když mě můj lékař přemlouvá k radikálnímu řešení: operace/radioaktivní likvidace. Mně se do toho vůbec nechce, protože se mi takové řešení zdá příliš konečné a já jsem stále přesvědčená, že když to kdysi začalo, tak to musí zase jednou skončit, ovšem medicína si to nemyslí.

Stejně jako Vy si nemyslím, že takto radikální řešení je jediné možné, a hlavně také že se tím vyřeší zdravotní problém u pacienta, že problém zmizí. Tímto způsobem léčí klasická medicína, kdy se problémy u pacienta alopatickým způsobem potlačují. Klasická a postklasická homeopatie však pracují tak, aby se Vám štítná žláza opravdu začala uzdravovat, a posilují tedy nejen Vaše fyzické tělo, ale zejména i uvolňují, odlečují, čistí i Vaši psychiku, neboť zde leží původ Vašeho problému. Počítejte však s tím, že pokud jste problém neřešila tolik let, může být i léčba klasickou a postklasickou homeopatií během na delší trať. Stojí to však určitě za to :-).

plané neštovice

6. Existují homeopatika (pokud ano, lze je volně zakoupit v lékárně?) na léčbu/prevenci planých neštovic u 15-ti měsíčního dítěte. Zatím bylo pouze vystaveno viru (před třemi dny), infekce dosud nepropukla.

Homeopatické léky, které se používají při léčbě planých neštovic existují, pohled klasické a postklasické homeopatie na tyto dětské nemoci (podobně jako na zarděnky, spalničky apod.) je však takový, že čím více těchto dětských nemocí dítě v ranném dětství prodělá, tím lépe pro jeho imunitní systém, což mimo jiné znamená, tím méně do budoucna problémů s alergiemi, chronickým únavovým syndromem, rakovinou apod. Kdybyste přesto chtěla homeopaticky léčit svoje dítě, doporučila bych Vám osobní návštěvu u klasického a postklasického homeopata.

konstituční a klasická homeopatie

7. Jak si představit klasickou homeopatii, léčbu po vrstvách? Navštívila jsem totiž homeopatku, která se prezentuje také jako klasická, avšak dle Vašich webovek nyní zjišťuji, že to byla nejspíše konstituční homeopatie.

Již jsem si toho také sama všimla, bohužel se dnes spousta konstitučních homeopatů přejmenovala na klasické :-(, neboť pacienti mají dnes již mnohem více informací než dříve a ke konstitučnímu homeopatovi by jich dnes již řada nepřišla. Nejsnáze rozlišíte klasickou a konstituční homeopatii tak, že při konstituční se vybírá homeopatický lék podle tzv. totality symptomů, tj. u pacienta se sesbírají všechny jeho fyzické i psychické příznaky, v současnosti i minulosti, a na základě tohoto se hledá lék, který "vyřeší vše". Tato metoda je nepřesná, neboť se při ní nebere v potaz, že se člověk v průběhu života mění, vyvíjí, jiný je v dětství, jiný v dospělosti. Klasická homeopatie pracuje s více homeopatickými léky, kterými pokrývá jednotivé časové úseky života člověka.

léčit se klasickou a postklasickou homeopatií se musí chtít sám pacient

8. Jde o mého manžela, u kterého se přesně po roce objevila vyrážka takřka po celém těle. To samé měl loni - v trochu bouřlivější formě. Léčil se na kožním, ale bez výsledku. Jsem z toho sama nešťastná a raději bych vyrážku převzala na sebe, ale to bohužel nejde, tak se alespoň snažím najít pomoc. Budu Vám vděčná, pokud mi odpovíte, ale ještě lépe, pokud mého muže přijmete do léčení.

Ráda pomůžu Vašemu manželovi s řešením a léčením jeho problému, bylo by však potřeba, aby aktivita vyšla z jeho strany, aby on sám se chtěl začít klasickou a postklasickou homeopatií léčit. Bude-li tedy chtít, ať se mi sám ozve, abych ho mohla přijmout do léčení, případně byste mu mohla dát nejdříve k prostudování např. i můj web, aby se mohl sám informovat o tomto způsobu léčby (včetně nutnosti homeopatických zhoršení), a poté se rozhodnout, zda bude do léčby chtít vstoupit.

vysoké potence homeopatických léků - nedoporučuji

9. Léčím se už podruhé, jedná se o konstituční léčbu s vysokými potencemi (1000). Chtěla bych znát Váš názor na používání takto vysokých potencí léků.

Osobně nepoužívám takto vysoké potence homeopatických léků, pracuji s potencemi nižšími, které ale při speciálním naředění vykonají stejnou práci jako potence vysoké, léčba však postupuje jemněji, šetrněji ve vztahu k pacientovi.

 

"nové" fyzické symptomy po podání léku

10. Mohou se po podání homeopatického léku vyskytnout nějaké nové fyzické potíže, které nemají s nemocí nic společného?

I "nové" fyzické symptomy, které nemají zdánlivě s nemocí nic společného, ve skutečnosti znamenají to, že se něco děje, řeší. Problém je, že si již většinou nepamatujeme, jaké jsme měli příznaky nemocí v dětství, v prenatálním období, případně co za nemoci měli naši rodiče a prarodiče. Takhle daleko do naší minulosti totiž můžeme zasáhnout homeopatickým lékem, takto staré, nevyřešené věci se mohou v průběhu léčby v nás začít řešit, léčit. "Nové" potíže, které s v průběhu léčby klasickou a postklasickou homeopatií mohou objevit ve formě homeopatického zhoršení, jsou tedy v pořádku. Homeopatické léky z nás uvolňují, léčí, čistí všechny nánosy problémů, které jsme si za minulost v sobě nashromáždili, a které si tedy takto již nebudeme muset nést s sebou do budoucnosti.

klasická homeopatie jako "hormonální antikoncepce" - nelze

11. Zaujal nás tento přírodní způsob léčby a velice by nás zajímalo, jak je možné aplikovat homeopatii jako antikoncepční metodu?

Klasickou a postklasickou homeopatii nemůžete použít jako antikoncepční metodu ve smyslu zabránění otěhotnění, ale jejím prostřednictvím se dají upravit poruchy menstruačního cyklu, tzn. bolestivá, předčasná, nepravidelná, opožděná, chybějící atd. menstruace. Klasická a postklasická homeopatie se naopak dají velice dobře uplatnit při problémech s plodností, otěhotněním, donošením miminka apod.

homeopatie a dědičná onemocnění

12. Slyšela jsem, že klasická homeopatie dokáže léčit i dědičná onemocnění. Je to pravda?

Ano. Některá onemocnění se přenášejí jako mentální otisk z minulých generací na současné, proto můžeme v některých rodinách vysledovat více rakoviny, v jiných zase spíše alergii nebo problémy s kůží, v dalších srdeční problémy. Tyto nemoci se táhnou rodinami a předávají se dál, z generace na generaci. Nemoci, které měli naši rodiče, prarodiče i další generace před námi, jsou v nás jakoby uložené a mohou, ale nemusí se projevit - záleží na vyvolávacím faktoru, situaci, do které se dostaneme. Proto je dobré, vyskytují-li se v rodině pacienta tyto a podobné závažnější nemoci, projít tzv.miasmatickou léčbou. Tímto způsobem se dá v rodině přetrhnout řetězec dědičných onemocnění tak, abychom jimi případně nemuseli sami onemocnět do budoucnosti. Více o léčbě dědičné zátěže najdete na mém webu www.klasickahomeopatie.cz, strana Neplodnost.

homeopatická léčba vede u pacienta k osobnostnímu růstu

13. Mám pětiletého syna, který má asi 2 roky záškuby při usínání a někdy i během dne. Může mi pomoct homeopatická léčba bez toho, aniž by šel syn intelektově dolů. Je na svůj věk moc šikovný a jinak naprosto zdravý.

Léčba klasickou a postklasickou homeopatií nikdy člověka netáhne intelektově dolů, ale právě naopak - v jejím průběhu se člověk mění, a intelektově jde nahoru. Toto je moje osobní zkušenost s pacienty, kterou potvrzují i moji kolegové, klasičtí a postklasičtí homeopaté, a zároveň je to jeden z pilířů filozofie klasické a postklasické homeopatie - člověk jde nahoru mentálně, fyzicky i emocionálně tak, jak se zbavuje v průběhu léčby zátěže minulosti, svých emočních zranění, citových traumat. Během léčby klasickou a postklasickou homeopatií dochází tedy ke změnám ve starých vzorcích chování, proto Vám léčbu pro Vašeho syna mohu jen doporučit.

sebedestrukce a klasická homeopatie

14. Prostudovala jsem si podrobně Vaše stránky, kde několikrát zmiňujete slovo sebedestrukce, sebedestruktivní. Mohla byste prosím krátce vysvětlit, co si pod tím mám představit?

Publikovala jsem na toto téma článek na webu Doktorka.cz:

SEBEDESTRUKCE A KLASICKÁ A POSTKLASICKÁ HOMEOPATIE

Lidé, kteří sami sebe nějakým způsobem ničí, destruují, řadíme v klasické a postklasické homeopatii pod sebedestruktivní, luetické miasma. Destrukce může probíhat dvěma možnými způsoby: 1. navenek, kdy člověk někoho, nebo něco ničí, nebo se sám nechává ničit 2. dovnitř, kdy ničí sebe – potom mluvíme o sebedestrukci. V praxi se ale setkáváme s tím, že se oba tyto způsoby u pacientů prolínají. Stejným způsobem se dá rozlišit destrukce, která probíhá 1. v psychice, mysli – potom mluvíme o závislostech – na alkoholu, kouření, drogách, na práci, ale patří sem také rychlá jízda v autě, všechny psychické nemoci úzkostmi a depresemi počínaje a těžkými psychiatrickými onemocněními konče 2. na fyzickém těle – bolesti a následný rozpad kostí, kloubů, mozkové příhody, cukrovka, problémy se srdcem, samovolné potraty, vrozené vývojové vady, deformace těla, velké bolesti hlavy, křečové žíly, úrazy, vředy, sklon k hubnutí, mentální anorexie, vypadávání vlasů, deformace zubů, borelióza, encefalitida apod. Co mají všichni lidé, kteří se ničí, společné? Někdo v jejich rodině v minulosti prodělal onemocnění syfilis, které přežil. I když bylo léčeno, mentálně se dispozice k této nemoci předávají dál, z generace na generaci. Jde o rozklad, rozpad, ať již na úrovni osobnosti nebo fyzického těla. Homeopatickým lékem, který v těchto případech postup nemoci, případně dispozici k tomu onemocnění zastaví, je nosoda, vyrobená ze syfilis, s homeopatickým názvem Luesinum (Syphilinum). Z minulosti je dobře znám obraz syfilika – člověka, jehož prodělaná nemoc natrvalo vyřadila ze života, se všemi nenávratnými změnami z toho vyplývajícími – at´ již šlo o rozpad obličeje, zvláště pak nosu, končetin, či specifickou vyrážku na kůži, zduření genitálií, abscesy a hnisání. Postižení většinou hned neumírali, ale degenerovaní žili dál, bledí, anemičtí. Léčba bývala velmi drastická, horší než sama nemoc, používala se k ní rtuť, později se přecházelo k arsénu. V současnosti se používají antibiotika, ale i nadále představuje syfilis ve světě problém. Šetrnějším, ale také efektivnějším způsobem, jak nejen tuto nemoc vyléčit, ale také odstranit, aby se dispozice k ní nepředávala v generacích stále dál (např. z matky na plod), je odléčení klasickou a postklasickou homeopatií homeopatickým lékem Luesinum. Máte-li vy osobně, nebo někdo ve vaší rodině v generaci před vámi některý z výše uvedených symptomů, případně jenom sklony k extrémním mentálním stavům jako jsou násilí, pocity pronásledování, neadekvátní strachy z nemocí, posedlosti, deprese, monománie, zmatenost mysli, demence, nespavost, sebevraždy, vraždy, můžete uvažovat o vhodnosti užití homeopatického léku Luesinum pro vás. Konečné a kvalifikované rozhodnutí, zda Luesinum opravdu koresponduje s vašimi problémy, by však mělo vždy náležet do rukou zkušenému klasickému a postklasickému homeopatovi, který také dokáže posoudit výši potence a četnost užití tohoto léku.

nelze doporučovat nějaké obecně platné homeopatické léky

15. Celá naše rodina je nemocná - mě trápí bolestivá menstruace, manžel má ekzém, dceři lékaři diagnostikovali počínající astma a syn trpí na časté záněty středouší. Můžete nám prosím doporučit vhodné homeopatické léky, které by nám pomohly?

Poslat Vám názvy jednotlivých homeopatických léků, které by Vám na všechny Vaše nemoci pomohly, nemohu. Protože stejně jako když nás bolí zub, nespravujeme si ho sami a jdeme k zubaři, stejně tak bychom měli při zdravotních potížích, chceme-li se léčit klasickou a postklasickou homeopatií, navštívit kvalifikovaného klasického a postklasického homeopata.

změny v okolí u pacienta v průběhu léčby klasickou a postklasickou homeopatií

16. Kdesi jsem četla, že prochází-li člověk léčbou klasickou a postklasickou homeopatií, mění se nejen on sám, ale i jeho okolí. Je to pravda, a proč k tomu dochází?

Ano, je to pravda, v průběhu léčby klasickou a postklasickou homeopatií bývá častá velmi silná reakce okolí. Homeopatickým lékem totiž podáváme pacientovi vibraci, s jejíž pomocí se on převibruje, přeladí, změní se. A na tuto změnu je jeho okolí nuceno nově reagovat. Představte si ženu, která byla většinu svého života hodná, každému se snažila vyhovět, nikomu neodporovala, všechny negativní emoce i vztek v sobě potlačovala. Po užití homeopatického léku se změní - začne se více prosazovat, nenechá si již všechno líbit, přestane mlčet a bude se více projevovat - a její okolí tuto změnu samozřejmě také zaznamená, a musí na ni nějakým způsobem nově reagovat.

klasická a postklasická homeopatie jako prevence

17. Jsem nadšena z Vašeho webu, jelikož homeopatie mě zajímá již delší dobu, ale musím se přiznat, že Vaše názory mě natolik ohromily, že bych se ráda stala Vaší pacientkou. Zajímalo by mě, jak o sebe pečovat v rámci prevence. Jak předejít nemocem? Já vím, žít v souladu.....Těším se na odpověď a případné osobní setkání. Děkuji za Vaši práci, jsem nadšená.

Prevence v rámci klasické a postklasické homeopatie je projít miasmatickým čištěním, kdy se homeopatickými léky odstraňuje dědičná zátěž, sklon k tomu onemocnět některými závažnějšími nemocemi, které se v rodinách předávají dál z generace na generaci - TBC, cukrovka, infarkty, mozkové mrtvice, ekzémy, rakovina. Poté přejít na odstraňování našich traumat z minulosti, které způsobují naše současné problémy fyzické i psychické, tj. léčba po vrstvách. Prevencí je tedy již léčba klasickou a postklasickou homeopatií sama o sobě :-). Se svými pacienty buduji dlouhodobé vztahy, a ráda pomohu i Vám...

délka homeopatické konzultace, neužívat jiné než doporučené homeopatické léky

18. Ráda bych se k Vám objednala. Je pravda, ze vstupní konzultace trvá opravdu 2 hodiny, jak píšete na svém webu? Není na závadu, ze teď užívám homeopatika předepsané od mé homeopatičky?

Vstupní homeopatický pohovor při léčbě klasickou a postklasickou homeopatií skutečně trvá takto dlouhou dobu. Budete-li se chtít klasickou a postklasickou homeopatií léčit, budete muset přestat užívat jiné homeopatické léky, abyste si jimi průběh léčby klasickou homeopatií negativně nenarušila.

rýma a kašel u dětí - klasická a postklasická homeopatie jako prevence

19. Mám problém se svojí čtyřletou dcerou, v tomto inverzním počasí často trpí zahleněným kašlem a rýmou, lékařka nám předepisuje neustále Mucosolvan. Zahleněný kašel se vyskytuje i u syna 6let. Doma dostávají jitrocelový sirup a echinaceový sirup, pravidelně v tomto období užívají vitamíny. Prosím o radu na tyto problémy a radu jak předcházet těmto problémům - prevence.

Klasická a postklasická homeopatie si dokáže velmi dobře poradit s problémy, které popisujete, a je zároveň i prevencí závažnějších onemocnění v budoucnosti. Problém je, že i když děláte dobré věci, které dětem pomáhají na fyzické úrovni posilovat jejich imunitu - sirupy, Echinacea, vitamíny, je potřeba jim pomoct na ještě hlubší rovině, tam, kde leží příčina nemoci. Do těchto hlubokých úrovní se dostanete právě homeopatickým lékem při léčbě klasickou a postklasickou homeopatií tak, aby se stavy nachlazení a kašle již také nevracely zpět a neopakovaly. Proto bych doporucila Vašim dětem léčbu klasickou a postklasickou homeopatií jako prevenci případných dalších onemocnění do budoucnosti.

léčba neplodnosti, zapojení do léčby i partnera, "pomalé" spermie

20. Obracím se na Vás s prosbou o radu. S manželem se snažíme již 8 měsíců počít miminko. Obrátila jsem se na homeopatku v našem městě, na základě vyšetření (rozhovoru) mi určila jako konstituční lék Lycopodium. Může tento můj konstituční lék zvýšit šanci na otěhotnění, nebo musím užívat ještě jiný homeopatický lék? Případně bych chtěla poprosit o radu, jak brzy otěhotnět. Manželovi byly diagnostikovány navíc ještě "pomalé" spermie...

Konstituční lék bohužel většinou nevyřeší to, proč jste dosud nemohla otěhotnět. Neumí totiž pracovat s Vašimi bludy, emočními zraněními, traumaty, kterými jste v životě prošla. Je tedy potřeba jít do problémů hlouběji a pomocí přesnějších homeopatických léků Vám pomoci. Často se také stává, že blok není u Vás, ale u Vašeho manžela, proto je dobré zapojit do léčby i partnera. U Vašeho manžela nejde jen o "pomalé" spermie, ale celkové vyladění člověka, nejen fyzické, ale i psychické, aby byli partneři na miminko nachystaní, aby k nim "chtělo" přijít. A s tímto může klasická a postklasická homeopatie také pomoci...Další informace o léčbě neplodnosti naleznete na mém webu, strana Neplodnost.

kdy začíná působit homeopatický lék a délka reakce

21. Včera jsem si užila Pulsatillu a už během dne jsem na sobě cítila účinky. Deprese a večer se ještě prohloubila. A dnes ráno to pokračuje. Mohou takto rychle léky účinkovat? Nevím, co mám dělat, fakt se necítím, jak dlouho to může trvat? Katka

Homeopatický lék začíná v pacientovi působit okamžikem, kdy se rozpustí v ústech. Délka reakce - to je individuální, záleží, kolik toho v sobě máme nevyřešeného uloženého, nashromážděného - čím více zablokovaných věcí v sobě máme, tím bude reakce na lék delší. Pocit opuštěnosti, hlavní téma Pulsatilly, byl jedním z hlavních pocitů, se kterými jste do léčby vstupovala, takže to ještě nějakou dobu nejspíš potrvá. Abych napsala něco povzbuzujícího: říkejte si, že je dobře, že lék z Vás vytáhnul to špatné, co si v sobě nesete z dětství nebo i nedávné minulosti, současnosti, takže i když je Ti Vám teď špatně, pracujete s jeho pomocí na tom, aby Vám v budoucnu bylo dobře.

odlečování psychických problémů

22. Obracím se na Vás s problémy ohledně svého 15-tiletého syna. V souvislosti s pubertou jsou s ním značné výchovné problémy, především s chozením za školu, chorobnou leností a neschopností se přinutit učit, s tím související různé akce, kdy podvádí ze strachu, vliv špatných kamarádů atd. Dokáže homeopatická léčba ovlivnit i problémy související s osobnostními postoji, jako je neschopnost přinutit se učit, podvědomý strach a podceňování se?

Klasická a postklasická homeopatie je léčba, která hledá příčinu všech nemocí uvnitř nás, v naší mysli, duši. Jejím prostřednictvím se neléčí pouze fyzické příznaky nemocí, ale především náš mentální stav. Proto výchovné problémy u Vašeho syna jsou klasickou a postklasickou homeopatií léčitelné stejně dobře jako jakýkoli jiný problém, ať fyzický, nebo psychický.

odléčit současný stav, který pacienta nejvíce trápí

23. Jak je správné postupovat při léčbě klasickou a postklasickou homeopatií, zda se nejdříve odlečuje současný stav u pacienta?

Ano, při léčbě klasickou a postklasickou homeopatií je potřeba řešit u pacienta to, co je teď, co ho nejvíce trápí, a to odléčit. Dá se ale postupovat také i celkovým posilováním pacienta, fyzickým i psychickým, jak to umí tzv.miasmatické homeopatické léky.

užití současně 2 homeopatických léků - nedoporučuji

24. Bylo mi lékařem doporučeno na ustálení nízkého tlaku brát 1x5 kuliček Veratrum Album a na točení hlavy 1x5kuliček Arnica. Užívám toto 1 měsíc a nepociťuji žádné zlepšení. Jak dlouho mám tyto preparáty užívat nebo mám přestat?

Užíváte-li 2 homeopatické léky současně, bohužel jste se nedostala ke klasické a postklasické homeopatii, kdy zásada č.1 zní podat vždy pouze jeden jediný lék v jednom čase, nikdy ne souběžně 2 nebo více homeopatických léků. Při léčbě klasickou a postklasickou homeopatií se také, na rozdíl od alopatické léčby, nevybírají léky "na něco" (nízký tlak, točení hlavy), ale vždy na celkový obraz člověka, včetně mentálních symptomů. Jde o to, aby se příznak nemoci nepotlačil, ale vyléčil. Přijde-li za klasickým a postklasickým homeopatem několik pacientů se stejným problémem (nízký tlak, točení hlavy), každý z nich bude odcházet s jiným homeopatickým lékem, vybraným na základě individuálního obrazu každého jednotlivého člověka. Léky se nevybírají na nemoc, diagnózu, ale pro člověka jako neopakovatelnou individualitu. Proto Vám tedy nemohu užívání homeopatických léků způsobem jako dosud doporučit.

nemoc jako blud

25. Na Vašich webovkách jsem někde narazila na pojem bludů, že nemoc je nezpracovaný blud. Můžete mi to prosím trochu objasnit?

Nemoc je součást našeho vývoje dopředu. Vzniká v okamžiku, kdy si něco nedokážeme prožít na duševní úrovni, potlačíme to, nedokážeme tím projít. Nemoc je blud, který se projevuje na fyzickém těle. Nemoc vzniká tehdy, když naše reakce na situaci se díky bludu stává omezená. Původní situace už neexistuje, ale zanechala otisk, stopu. Čím více nejsme schopni reagovat na současnou situaci, tím více jsme nemocní. Zdraví tedy znamená svobodu člověka být v současném okamžiku a naplnit smysl svého života. Člověk je nástrojem ducha, jímž mu byl stanoven určitý úkol. Nemoc stojí v cestě schopnosti organismu tento smysl naplnit, protože člověku nedovoluje reagovat na přítomnost. Nutí ho reagovat podle situace z minulosti. Léčba je navrácením zdraví. Toho docílíme, když si klient uvědomí vlastní chybné vnímání reality. Umožní mu to, postaví-li se tváří v tvář vlastnímu bludu. Představuje to základ zákona podobnosti, na kterém je homeopatie založena. Rozhodneme-li se pro léčbu klasickou a postklasickou homeopatií, rozhodujeme se pro odstraňování našich bludů. Tím, že blud je chybné vnímání reality, je také nemoc chybné vnímání současnosti. Celý mentální stav člověka je projevem tohoto chybného vnímání, bludu. Po podání homeopatického léku projdeme naším bludem a nemoc se pak nemusí projevit na fyzické úrovni. Lék nám tak nastaví zrcadlo našeho bludu, toho, jak zkresleně vnímáme realitu.

emoční traumata, zranění, jako příčina našich nemocí

26. Děkuji, mohu požádat ještě o bližší objasnění pojmu emoční traumata, zranění, jako příčina našich nemocí? :-)

Cituji z knihy Petera Chappella Homeopatická samoléčba:

Všichni na své cestě životem prožíváme různá traumata, emocionální zranění. Jako děti jsme např.cítili nedostatek lásky rodičů, připadali jsme si bezvýznamní a nedocenění ve velkém světě. Nebo na nás skočil velký pes a my se vylekali, případně nás přepadl zloděj a okradl nás, mnoho žen bylo znásilněno. Všechny tyto události nás ovlivňují dál, aniž bychom o tom věděli. Pokud je totiž člověk dlouhý čas zvyklý na nějakou situaci nebo potká-li ho během života nějaké silné trauma či stres, zanechá to v jeho paměti stopu. Tuto stopu, otisk stále nosíme dál v sobě, i když už jsme na zraňující událost dávno zapomněli. Stačí ale sebemenší podnět, který traumatickou situaci jen mírně připomene, a organismus reaguje na danou situaci nepřiměřeně. Tato nepřiměřená reakce může mít mnoho podob a v klasické homeopatii to nazýváme nemocí. Nemoc ovšem nemusí vzniknout pouze výše popsaným způsobem, nýbrž dochází i k přenosu otisků, stop, z rodičů na dítě během početí, v těhotenství, v duchovní rovině i k přenosu mentálních otisků z generací našich rodičů, prarodičů a dalších předků na nás. Pokud se tyto otisky neuvedou do rovnováhy vhodným přirozeným způsobem - např. léčbou klasickou homeopatií, najde si organismus kompenzaci v podobě tělesné nemoci.Všechny poruchy našich orgánů mají prvotní příčinu v traumatech, se kterými jsme nebyli schopni se vyrovnat v době, kdy nastaly, ani později. Když např. někdo z našich blízkých nečekaně zemře, potřebujeme truchlit. Nemůžeme-li ale plakat, protože už jsme zapomněli jak, zůstane v našem nitru rána. Pokud se později v našem životě rozvinou symptomy jako chronická únava, senná rýma nebo bolesti hlavy, většinou si je nespojíme se zadrženým smutkem. Jinou příčinou traumatu může být potlačení pocitu vzteku, nenávisti, zrady. Události jako nehoda, ztráta zaměstnání nebo partnera, stěhování apod. také mohou zanechat stopu v našem životě. Z duševního zranění se člověk může uzdravit sám, přirozeným způsobem - pláčem, smíchem, žertováním apod. Nebo léčbou klasickou a postklasickou homeopatií. Homeopatické léky napodobují vnitřní zranění, upomínají tělo, jak je má odblokovat a vyřešit, takže trauma pak zmizí samo přirozenou cestou. Tím, že se zbavíme vnitřních zranění, odezní vnější příznaky, nemoci.

homeopatické lékárny mimo ČR

27. Prosím o informaci, kde se dají opatřit homeopatické léky, které běžně neseženu v českých lékárnách - zjistil jsem, že zde je pouze omezený výběr?

Objednat můžete např. v rakouské Remedii na http://www.remedia.at.

co jiného než klasická a postklasická homeopatie by již mělo pacientovi pomoci?

28. Mohu se prosím zeptat, jste přesvědčená, že lze homeopaticky odléčit i těžké nemoci, s nimiž si běžná západní medicína moc neví rady?

Určitě ano, co jiného než léčba klasickou a postklasickou homeopatií by již mělo pacientovi pomoci? Alopatická medicína příznaky nemocí pouze potlačuje, naopak klasická a postklasická homeopatie je uvolňuje, nechává z pacienta odejít pryč. Nemá-li klasická a postklasická homeopatie léky na určitou nemoc, nemá je již nikdo :-).

délka léčby klasickou a postklasickou homeopatií

29. Jak dlouho přibližně léčba klasickou a postklasickou homeopatií asi trvá?

S pacienty odlečuji jejich hlavní problém, s nímž do léčení přišli. To bývá záležitostí několika měsíců léčby. Poté, chtějí-li pracovat na svém zdravotním stavu dále, pokračujeme na zlepšování jejich psychického i fyzického stavu, vždy je co řešit - léčit. Mám mnoho pacientů, kteří se klasickou a postklasickou homeopatií léčí dlouhodobě, protože považují tento způsob léčby za výbornou možnost prevence. Vždy je co dolaďovat, a do čeho jiného, než do svého zdraví, by měl člověk investovat :-).